2

In kwetsbaarheid leren dat je niet volmaakt hoeft te zijn

Wat gebeurt er als je een groep willekeurige mannen bij elkaar zet, die één ding met elkaar gemeen hebben: dat ze vader zijn? Maar ook over nog iets gemeenschappelijks: beelddrager van God te zijn in de gebrokenheid.

Onder begeleiding van Bob de Raadt en Corrie Kole denken we na over ‘vaderschap’, over de waarde van God de Vader, je eigen waarde en de waarden die je je kinderen wilt meegeven.
In alle kwetsbaarheid mogen weten dat we niet volmaakt zijn. En ook hoe goed het is om juist dat te benoemen. Vooral ook naar je eigen kinderen. Hoe doe je dat?

Hartelijk Verbonden bleek in de achterliggende avonden in een behoefte te voorzien. Hoe mooi om te zien dat vaders hartelijk verbonden zijn aan vrouw en kinderen op de hun eigen manier. Om die reden zijn deze avonden voor vaders mooie aanvullingen op het dienstpakket van Hartelijk Verbonden.

Om eens niet die grote, sterke, stoere vader te zijn, maar je kwetsbaarheid te delen met andere vaders, kan ik iedere vader deze avond aanbevelen. En anders: motiveer je man; want ook een vader is een mensenkind. Door je kwetsbaar op te stellen, word je sterker.