2

In kwetsbaarheid leren dat je niet volmaakt hoeft te zijn

Wat gebeurt er als je een groep willekeurige mannen bij elkaar zet, die één ding met elkaar gemeen hebben: dat ze vader zijn?
Corrie heeft het aangedurfd mannen uit te nodigen om met elkaar in gesprek te gaan over dat gemeenschappelijke: vader zijn. Maar ook over nog iets gemeenschappelijks: beelddrager van God te zijn, en dat kwijt geraakt te zijn.

Onder begeleiding van Corrie en Bob de Raadt hebben we tijdens haar nieuwe programma ‘vaderschap’ nagedacht over de waarde van de Vader, je eigen waarde en de waarden die je je kinderen wilt meegeven.
In alle kwetsbaarheid hebben we mogen leren dat we niet volmaakt zullen zijn. En ook hoe goed het is om juist dat te benoemen. Vooral ook naar je eigen kinderen.

Is Hartelijk Verbonden alleen voor vrouwen? Op deze avond bleek eens te meer hoe hartelijk vaders verbonden zijn aan vrouw en kinderen. Daarom al zijn deze avonden voor vaders mooie aanvullingen op het dienstpakket van Hartelijk Verbonden.

Om eens niet die grote, sterke, stoere vader te zijn, maar je kwetsbaarheid te delen met andere vaders, kan ik iedere vader deze avond aanbevelen. En anders: motiveer je man; want ook een vader is een mensenkind. Door je kwetsbaar op te stellen, word je sterker.