2

Tevredenheid is rijkdom!

Onze mannen hebben het niet makkelijk met ons. Tijdens het lezen van het boek; ‘De kracht van een biddende man die werkelijk iets voor zijn vrouw wil betekenen’, kwam ik daar achter. ‘Tjonge’, wat zou je als vrouw soms, ja soms, even eenvoudiger leven. Gewoon zoals een man. Laatje open, laatje dicht. Uhm…Even ter verheldering, ik wil gewoon vrouw blijven omdat God mij zo wil zien.

LAAT DEZE BLOG VOORAL AAN JE MAN LEZEN!

Daarna kijk je elkaar aan en lach je er hartelijk om. En wij als vrouwen buigen ons hoofd en zeggen: ‘Dat je het al zolang met mij volhoudt is een teken dat je een doorzetter bent. Ik hou van je en ik waardeer je enorm om wie je bent.’ En we vragen; ‘Zullen we samen verder strijden met de verschillen?’

Ik wil gewoon vrouw blijven!

Ben ik niet tevreden met mezelf? Wil ik meer of anders zijn dan ik nu heb? Verre van dat! Ik heb geleerd dat tevredenheid de grootste rijkdom is. God weet precies wat nuttig voor mij is en wat ik nodig heb. Ik verwonder me juist dat Hij mij deze lessen – soms heel diep – leerde om mij te vormen naar wat Hij wil.

Misschien begrijp je me beter wanneer ik een stukje van het boek deel met je.

‘Stemmingen. Zo zal ik ze noemen zijn moeilijk uit te leggen. Ze zijn vaak heel moeilijk te herkennen of te begrijpen. Ze kunnen zelfs zo vaag, onverwacht, ongerechtvaardigd of onredelijk lijken dat veel mannen er geen gat in zien zich met dit ondoorgrondelijke thema bezig te houden of te proberen de oorzaak er van te begrijpen. Maar ik wil graag proberen vrouwelijke stemmingen zo uit te leggen, dat je er wat meer zicht op krijgt en – wie weet – de logica ervan begint in te zien.

Wie is het probleem?

In de eerste plaats moet je bedenken dat er in het hoofd en de ziel van de vrouw altijd iets aan de gang is waarvan haar man – of wie dan ook in haar omgeving – geen weet heeft. Wat er gebeurt, is dat allerlei dingen – al haar gedachten, angsten, hormonen, verantwoordelijkheden, herinneringen aan ergernissen, het tekort aan slaap van de afgelopen nacht, de plannen van de duivel met haar leven, haar hele verleden, en hoe haar haar die dag zit 😉 – tegelijkertijd vechten om haar aandacht. Wanneer die allemaal tegelijk op haar afkomen, kan het haar wel eens teveel worden (eigen noot: dat begrijpt je man direct). Het doet er niet toe wat er een moment eerder is gebeurd, of de laatste keer dat je met haar sprak. Dat was toen. Dit gebeurt nu! Je wordt waarschijnlijk compleet verrast, omdat je niet ingewijd bent in het hele proces.

Het heeft niets met schuld te maken!

Voel je daarover niet schuldig. Zelfs jij als vrouw hebt het niet herkend. Probeer te begrijpen dat je als man eenvoudige, duidelijk omschreven behoeften hebt, zoals eten, seksualiteit, waardering, ontspanning en succes. Je vrouw is gecompliceerder. Haar behoeften zijn zo fijn vertakt dat zij soms zelf niet weet hoe ze die aan je uit moet leggen. Alleen God, haar Schepper, kan alles doorgronden…..’

Bidden!

Wat er ook aan de hand is, beter is het, je vrouw in de armen te nemen en eerst samen te bidden om wijsheid voor er woorden op de aarde vallen. Woorden die niet op te rapen zijn maar vertrapt worden onder grote mijlslaarzen. Woorden die kwetsen of missen. Woorden…..Teveel. Te weinig. Wat doe je goed wanneer de sfeer rondom je vrouw geladen is met frustratie?

Ik hou van jou!

Woorden van liefde troosten het hart. Armen van bescherming geven veiligheid. Een oor wat toegenegen is brengt rust en overzicht. Mannen hebben ogen en oren nodig. Luisteren en ons als vrouwen zien. Dat is zo belangrijk voor ons. En – wat een opluchting – vaak ook genoeg voor zo’n moment.

Een kleine investering met een grote beloning! Ze vraagt om jou! Hoe mooi kan het zijn.

  1. Wil je meer weten over de verschillen van man en vrouw of over de draagkracht en draaglast van jullie zelf? Kies dan voor een workshop MARRIAGE.
  2. Heb je rust nodig omdat het leven je overspoelt en je vaker geïrriteerd bent dan je zou willen? Denk dan eens aan een RETRAITE.
  3. Ben je moeder en kun je geen drie dagen of meer van huis? Dan is de ME-TIME VROUWENDAG iets voor jou.
  4. Ben je vader en wil je bemoediging en steun van andere mannen en vaders? Dan is de VADERAVOND iets voor jou.
  5. Ben je in alles wat het leven van jullie vraagt verder van elkaar verwijderd dan je lief is? Denk dan eens aan COACHING
  6. Zoek je nog een cadeautje voor je man/vrouw of kinderen? De GESPREKSPOT is een cadeau voor vele avonden genieten.

Elke inschrijving/bestelling in december2022 gedaan krijgt, als extraatje, een gratis cadeautje.

Tip: Vrouwen; Tel je zegeningen! Zing de dag door! Wandel elke dag voor tien uur! Dat is een goede training voor je hersenen, ze leren positief denken en het verjaagt veel stress en zorgen.

Foto: wat je aandacht geeft gaat bloeien.

Schrijf je in en ontvang gratis elke nieuwe blog