2

Toegewijd struikelen-echte vaders gezocht!

Je wordt vader bij de conceptie. Wat een blijde verwachting. Tegelijk kan het je huwelijksleven op zijn kop zetten. Er komen veel vragen op je af. je verantwoordelijkheid wordt aangesproken. De aandacht wordt verdeeld tussen kindje en jou. En dan….Wat wordt er van me verwacht? Hoe zal ik zijn als vader? Kan ik het wel? Hoe doe ik dat?

Samen met Bob de Raadt organiseer ik één of meerdere avonden, rond de vuurkorf, over; ‘vaderschap’.

Nieuw programma

Vanuit Hartelijk-Verbonden wordt een programma aangeboden voor vaders die na willen denken over hun ouderschap; hun vader-zijn. Over hun ontwikkeling als echtpaar, hun bloei en groei in vader-zijn, over belemmeringen en ‘goede-ouder’-ervaringen, over ‘Daddycation’, over patronen en stagnaties, over leerpunten en herstelwerk, betrokkenheid en toewijding. Het aantal bijeenkomsten is een drieslag -afhankelijk van de behoefte en de ontwikkeling- 1 à 3 avonden. Ook pleegvaders, adoptievaders en vaders in de verwachting zijn van harte welkom! Het programma is zo opgesteld dat elke vader deze avond(en) gaat waarderen.

Ouderschap-partnerschap-vaderschap

Moederschap komt vaker aan de orde. Moeders hebben zo hun eigen netwerk. Vaderschap is nog vaak een soort ‘ondergeschoven kindje’: weinig besproken, solistische invulling van vaderschap, moeilijker kunnen praten over gedachten en emoties, eerder in de ‘doe-stand’ dan in de ‘bespreek-stand’. En dat terwijl vaders eigenlijk best wel behoefte hebben om vanuit hun hartsverlangen na te denken en te praten over hun betrokkenheid en liefde voor hun kind(eren). Dit programma nodigt vaders uit om hun betekenis en toewijding aan hun kind(eren), echtgenote en aan het gezin, bewuster inhoud en inbedding te geven. Broederschap in vaderschap!

Werkvormen – programma

In dit programma worden diverse werkvormen aangeboden: kennismakingsspelen, individuele opdrachten, samen wandelen, stiltemomenten, studies over ouderschap/onderlinge communicatie, vaderschap & moederschap (betekenis, inhoud, verdieping en ouderschap-in-actie). Tijdens de bijeenkomst wordt ook aandacht besteed aan de christelijke context waarin ouders leven: We zijn geschapen naar Gods beeld. Beiden, man en vrouw, vertoon je Gods beeld. Wie is God als Vader voor je? Hoe beïnvloedt het jouw vaderschap? (Daddycation). Welk beeld heb je van Hem? Wat is jouw eigen moederbeeld en jouw persoonlijke vaderbeeld?

Begeleiders: Corrie Kole (pastorale counseling, HartelijkVerbonden) en Bob de Raadt (freelance contextueel maatschappelijk werker).

Corrie Kole – HartelijkVerbonden: www.hartelijkverbonden.nl

Bob de Raadt: www.bobderaadt.nl/vaderschap

Verdere informatie

Datum: De eerste datum was op donderdag 27 oktober 2022, de volgende avond is op dinsdag 10 januari 2023

Plaats/locatie: Stichting Landgoed De Hertgang – Klaverblokken 18 – 4661 HJ Halsteren

Routebeschrijving: https://www.bing.com/maps?osid=8288228b-3d02-4f64-b5fa-866275025605&cp=51.519459~4.26903&lvl=15&v=2&sV=2&form=S00027

Programma: van 16.00 – 21.30 uur

Aantal deelnemers: Max. 25 deelnemers

Opgave

via: HartelijkVerbonden > info@hartelijkverbonden.nl

Kosten van deelname: €59.95 p.p. (betaling na opgave via tikkie)

De prijs is inclusief koffie met gebak, wijntje, biertje en BBQ

 

Foto; de verloren zoon komt thuis bij vader. 

Schrijf je in en ontvang gratis elke nieuwe blog