2

Schouder-Aan-Schouder

Hoe lang is het geleden dat jullie in het huwelijk zijn getreden? Je eerste stapjes op de huwelijksweg deed? Dat jullie de ring aan elkaars vinger schoven? Dat jullie elkaar aankeken en je ja-woord aan elkaar gaven? Op die dag knielde je samen. Je voelde elkaars schouder. Schouder aan schouder staan? Nee schouder aan schouder geknield liggen terwijl de zegen van de HEERE die de hemel en de aarde heeft gemaakt jullie werd toegezongen werd. Het geschenk van het huwelijk werd gestimuleerd met gebed voor jullie. Prinses Margriet en Pieter van Vollenhove lieten de tekst, die ze tijdens de bevestiging van het huwelijk mee kregen voor de huwelijksweg die ze begonnen, in hun ring graveren. Die tekst dragen zij mee! En jullie?

Het eerste doel van het huwelijk is dat man en vrouw elkaar bijstaan in alle dingen van het tijdelijke en eeuwige leven. Man je mag het ‘hoofd’ van je vrouw zijn en je vrouw is de kroon op jouw hoofd. Je mag haar verstandig leiden, onderwijzen, troosten en beschermen. Vrouw …….(vul je naam maar in) je mag een ‘hulp’ voor je man zijn. Door onze zondige gedachten heeft  het woord ‘hulp’ een negatieve klank gekregen. Maar zo is het niet bedoeld. Hetzelfde woord schijnt ook gebruikt te zijn voor Heilige Geest. Denk je nu ook niet aan Gods beeld? Voor veel mannen is de vrouw degene die hen tot Christus leidt of bid dat dit werkelijkheid wordt. Mag ik jou, man, eerlijk aanspreken? Heb je ja gezegd? Hoe heb je vorm gegeven aan het eerste doel van het huwelijk? Wat een voorrecht om je vrouw te dienen met een oprecht geloof en in geloofsvertrouwen haar voor te gaan! Dat laat je toch niet aan je vrouw over? Elkaar bijstaan, ook in het geestelijk leven, samen schouder aan schouder staan in jullie liefde, gezin (wanneer je dat hebt ontvangen), in de kerk en in de maatschappij. Wanneer jullie (ook nu nog) schouder aan schouder knielen ontvang je de zegen van de HEERE. Onder deze zegen mag je dagelijks wandelen met Hem. Heb je Hem nodig? Verwacht je het van Hem alleen? Draag jij je trouwtekst mee in je hart? Tijdens de workshop Marriage grijp je terug naar je trouwtekst. Kan het jullie helpen om een dag te reserveren op een voor jullie dichts bij zijne locatie? Kijk eens naar de mooie reviews. Schroom niet om mee te doen. Het is vooral een leuke,leerzame dag. De echtparen voor jullie wwaren net zo onzeker en afwachtend dan jullie dat zullen zijn. Maak het maar gewoon mee en ga met een blijde echtgenoot naar huis.

In de gemeente van Christus komen meer echtscheidingen voor. Vaak diep trieste en pijnlijke scheuringen binnen de gemeente. Met als gevolg verliezers, echtgenoten en kinderen. God raapte een kostbare bloem op, tussen de puinhopen die wij achterlieten, en noemde de naam van die bloem huwelijk. God legt die mooie bloem in vuile handen. Wij mogen er zorg voor dragen. God weet ook wat jij en je man, wat ik en mijn man nodig hebben om deze bloem tot bloei te brengen. Dus vraag het HEM! Paulus, zelf ongehuwd, geeft rijke huwelijkslessen. Ik verbaas me vaak dat hij zo de kern raakt. Bijvoorbeeld in Efeze 5:33 waar geschreven staat dat een man zijn vrouw moet liefhebben als zichzelf en een vrouw haar man respect moet geven. Heb je er wel eens over nagedacht dat je man net zo hunkert naar respect dan jij naar zijn koesterende liefde? Vrouw, die dit leest, begin je man respect te geven. Man, die dit leest, begin je vrouw koesterende liefde te geven. En een dagelijks compliment doet beiden goed! Je zult verwonderd staan wat er op termijn gebeurd. En…! Vergeet niet voor elkaar te bidden en schouder aan schouder samen te knielen. Wat jij aan je echtgenoot geeft komt voort uit de Bron van liefde. Zoek daarom voor en boven alles God! Elke dag! Het geschenk van Zijn woord heeft Hij aan ons gegeven. Voor vrouwen heb ik speciaal de ME-TIME gemaakt. Kijk hier wat het inhoudt.

Staan jullie samen op een punt dat je even wat hulp nodig hebt? Dan kan ik voor jullie de wandel-coaching in zetten. De reacties van echtparen zijn positief. Soms krijg ik tranen in mijn ogen als ik zie wat er tussen beide echtgenoten gebeurd. Het kan! Omdat we een God hebben die hemel en aarde gemaakt heeft en Zijn hulp zelfs wanneer wij het allerminst verwachten aan ons mensen geven wil.

Schrijf je in en ontvang gratis elke nieuwe blog