2

Applaus voor vaders!

Training: Betrokken vaderschap – Daddycation – Vaders-voor-vaders

Hartelijk-Verbonden biedt een programma aan voor mannen die als echtgenoten ook na willen denken over hun vaderschap. Over de groei en ontwikkeling als man en vader, de bloei en strijd in het vader-zijn, over belemmeringen, drempels en over hun ‘goede-vader’-ervaringen en capaciteiten, over ‘Daddycation’ (d.w.z.: toegewijd vader zijn), over patronen en stagnaties, over leerpunten en herstelwerk, betrokkenheid en toewijding.

De eerste bijeenkomst werd door een aantal vaders bijgewoond. Het aantal groeit gestaag. Er blijkt behoefte te zijn. In het gesprek rond de vuurkorven vragen vaders spontaan en enthousiast wanneer de volgende bijeenkomst is.

Lees hier hoe de avond ervaren wordt

Over: ouderschap-partnerschap-vaderschap

Moederschap komt vaker aan de orde. Moeders hebben zo hun eigen netwerk om ervaringen met andere moeders te delen. Vaderschap is nog te vaak een soort ‘ondergeschoven kindje’: weinig besproken, solistische invulling van vaderschap, moeilijk kunnen praten over gedachten en emoties, eerder in de ‘doe-stand’ dan in de ‘bespreek-stand’. En dat terwijl vaders eigenlijk best wel behoefte hebben om vanuit hun hartsverlangen na te denken en te praten over hun betrokkenheid en liefde voor hun kind(eren).

Dit programma nodigt vaders direct uit om stil te staan bij hun hartsverlangen, bij hun betekenis en toewijding aan hun kind(eren), hun echtgenote en aan het gezin. Om bij voorkeur  – samen met hun partner – bewuster inhoud en inbedding te geven aan hun betrokkenheid en toewijding als vader. Ook in de ‘vader-vader’-gesprekken tijdens de afgelopen bijeenkomst werden de deelnemers zich meer en meer bewust van hun waarde en hun waardevolle invulling van hun vaderschap. De ontdekking van waardevolle vaders; een bron van zegen!

Werkvormen – programma

In dit programma worden diverse werkvormen aangeboden: kennismakingsspel, individuele opdrachten, samen wandelen, stiltemomenten, studies over ouderschap/onderlinge communicatie, vaderschap & moederschap (betekenis, inhoud, verdieping en ‘ouderschap-in-actie’, werk- en groeipunten als vader/huiswerk).

Wat leer je tijdens deze training?

Tijdens deze bijeenkomst wordt ook aandacht besteed aan de christelijke context waarin ouders leven: God de Vader, welk beeld heb je van Hem? Wat is jouw persoonlijk vaderbeeld? Hoe wil jij vader zijn (belemmeringen en mogelijkheden)?

Bewustwording van je vaderschap en veranderpunten benoemen. Zicht krijgen op je waarde en op inspirerende waarden. Groei in man-zijn en in vaderschap.

Begeleiders en sprekers:

Corrie Kole (pastorale counseling, HartelijkVerbonden) en

Bob de Raadt (freelance contextueel maatschappelijk werker/vader & vadercoach).

 

Psst: Bij inschrijving van meer vaders tegelijk krijgt de inschrijver 10% korting.

Schrijf je in en ontvang gratis elke nieuwe blog