2

FAMILIEDAGEN GORINCHEM 2023

Leuk dat je interesse hebt voor de familiedagen in Gorinchem.

Je bent van harte welkom bij het inspiratie-en presentatieplein voor relaties, huwelijk en gezin. Hartelijk Verbonden is er met een liefdestalentest en een fotoshoot waar je een leuke prijs mee kunt winnen. Het thema voor de fotoshoot is; laat op een leuke manier zien dat jullie verbonden zijn. De drie leukste foto’s ontvangen een prijs. Een onafhankelijke jury stelt de winnaars vast. De foto en de prijzen worden via de mail achteraf bekend gemaakt. De eerste prijs is een workshop MARRIAGE, de tweede prijs is een workshop STILTE en de derde prijs is een gesprekspot naar keuze. Wil je alleen een mooie foto? Ook dat is mogelijk. Linda fotografeert jullie samen http://www.lindakraamer-fotografie.nl

Het huwelijk is de pijler van de maatschappij, de geborgenheid voor het gezin en het voorbeeld van de toekomstige relaties. Daarom zet ik me graag in voor het huwelijk in de vorm van toerusting. Anno NU hebben we toerusting nodig; in de woelige en ondergaande tijden waar stabiliteit een diep verlangen is tussen de vele scherven die er om ons heen liggen en waartussen wij ons bewegen. Het vraagt van ons stroomopwaarts te bewegen, naar de Bron.

Op het presentatieplein zijn verschillende onderwerpen rondom huwelijk en gezin die belicht worden. Voor elk wat wils. Kom luisteren en verdiep je dag op de beurs met een waardevolle lezing of rondetafelgesprek. Verrijk je dag door een bezoek aan het huwelijks- en gezinsplein. Welke spreker wil jij horen?

Sprekers Hartelijk Verbonden familiedagen Gorinchem 17 t/m 19 oktober.

  1. Henrieke Schouten (Henrieke Schouten) en Ellen Boogaard (GinkgoTree – Bij nieuw leven)

Henrieke heeft het boek Gezinsvorming in een gebroken wereld geschreven. Henrieke werkt bij stichting Schuilplaats en komt er veel gebrokenheid tegen in haar werk. Ellen staat, als geboortecoach, aan het begin van het nieuwe leven vanaf conceptie tot na de bevalling. Ellen heeft veel ervaring opgedaan in China waar ze jaren heeft gewoond met haar gezin. Zij volgt momenteel een cursus seksuologie.

Beide vrouwen zitten bij Corrie Kole (www.hartelijkverbonden.nl) aan tafel om samen in gesprek te gaan over kinderen als geschenk van God. En over intimiteit, seksualiteit en gezinsvorming in een gebroken wereld. Het spanningsveld tussen delen van intimiteit als man en vrouw en het ontvangen van kinderen kan zich bewegen in een veld vol struikelstenen.

We luisteren naar beide vrouwen op dinsdag 17 oktober van 14.00u. tot 14.30u. Daarna is er ruimte om persoonlijk vragen te stellen aan hen.

Astrid heeft het boek Hoopvol vrouw zijn (Bijbelse gedachten over gezag, liefde en gehoorzaamheid) geschreven. In verschillende functies (werk en pastoraat) deed ze ervaringen op met Bijbelse toerusting. Dit boek rust ons toe op het vrouw-zijn.

Astrid zit aan tafel met Corrie Kole (www.hartelijkverbonden.nl) en het gesprek gaat over Gods hoopvolle plan met deze wereld, hoe het leven van de vrouw daarin past en de ontdekkingstocht om hoopvol vrouw te zijn, hoe de omstandigheden, in jouw leven, ook zijn. 

We luisteren naar Astrid op dinsdag 17 oktober van 18.00u. tot 18.30u. Hierna is er ruimte om persoonlijk vragen te stellen of met haar door te praten over dit mooie onderwerp.

Bob heeft veel ervaring opgedaan rond vaderschap in het Erasmus MC en het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam. Na zijn pensionering heeft hij zijn kennis vergroot en geeft lezingen en workshops rond het thema; vaders in verbinding. Agatha is een hoopvolle vrouw geworden dwars door de gebrokenheid van het huwelijk heen. Haar levensverhaal treft het hart.

Agatha en Bob zitten met Corrie Kole (www.hartelijkverbonden.nl) aan tafel om samen na te denken over de breuk van het huwelijk, de heling door Gods genade en het pad van geloof, hoop en liefde. Agatha leerde door Gods genade haar eigen leven zien in de spiegel die God haar voorhield. God maakte haar eerlijk en zij zag haar fouten onder ogen, ze beleed dat ze haar man niet de plaats als priester had gegeven maar zelf het heft in handen nam in haar huwelijk. Het had te maken met onzekerheid en angst. Bob vertelt ons wat priester zijn praktisch inhoudt. De plaats van de man in het huwelijk en het gezin is van onschatbare waarde voor de toekomst van de huwelijken en de gezinnen. Er zijn veel kinderen vaderloos. Hoe zullen zij dan leren wat liefhebben binnen een relatie is of leren wie God als Vader is voor Zijn kinderen?

Bob en Agatha spreken op woensdag 18 oktober van 13.00u. tot 13.30u. Waarna je nog persoonlijk in gesprek kunt gaan.

Wat als het huwelijk pijn doet? Corrie deelt met ons het verhaal van de diepte in haar huwelijk. Ik leerde het meeste in de diepe dalen. Voor het eerst zal zij de diepte hiervan in een groep vertellen om anderen op te wekken en te bemoedigen. Niet mijn kracht maar Gods genade mag schitteren!

Welkom!

Corrie Kole spreekt op woensdag 18 oktober van 15.00u. tot 15.30u. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen of ervaringen te delen. Zij staat het liefst tussen de mensen en zal om die reden van het podium naar u/jou toekomen.

Karel Post zit aan tafel met Corrie Kole (www.hartelijkverbonden.nl) Karel werkt met tieners op een unieke manier en krijgt ze in beweging. We luisteren samen naar hoe hij dat doet en wat zijn ervaringen zijn. Wat hebben tieners anno NU nodig en hoe houd je als ouder(s) verbinding met hen? Hoe houd je als ouders de verbinding met elkaar in roerige tijden?

Karel spreekt op woensdag 18 oktober van 16.00u tot 16.30u waarna u of jij in de gelegenheid bent om vragen te stellen.

En nog een laatste spreekster: Marije van den Berg www.hormoongeluk.nl Het wonder van vrouwelijke hormonen door alle seizoenen heen.

Vandaag de dag weet men nog steeds niet hoe veelomvattend God het menselijk lichaam heeft gemaakt. Nog steeds verwonderen onderzoekers zich over de complexiteit van het vrouwelijke lichaam, de werking van de hormonen en de bijdrage van de geslachtshormonen in zoveel verschillende functionaliteiten in het lichaam. Marije van den Berg (www.hormoongeluk.nl) is spreker, coach en auteur. Zij schreef de boeken Hormoongeluk en Van Rauw Naar Wow. Ze zal spreken over de cyclus van de vrouw en het belang van het kennen van je cyclus. Als vrouw heb je zo’n 400 à 500 cycli in je leven. Het kennen van de verschillende fases van je cyclus en de impact van de wisselende hormoonspiegel op je dagelijks leven, relaties en werk is van groot belang om lekker in je vel te zitten en draagt absoluut bij aan een fijn huwelijk.

Marije spreekt op woensdag 18 oktober van 17.00u tot 17.30u, waarna er ruimte overblijft tot het stellen van vragen of delen van ervaringen. Ook zijn Marije’s boeken te koop bij de boekenstand.

Hannah Willemsen zit aan tafel met Corrie Kole (www.hartelijkverbonden.nl) Hannah heeft een eigen praktijk die Stilgeboortebegeleiding Veluwe heet. Stilgeboorte, wat ligt er veel vertolkt in één woord. Hannah zet zich in om stilgeboorte erkenning te geven en het verdriet wat hieromtrent bestaat een naam te geven. Verdriet wat door man en vrouw verschillend wordt verwerkt omdat ze verschillend zijn.

We gaan samen in gesprek over de pijn van een stilgeboorte, de verwerking als man of vrouw en waar dat verschil in zit en het leren omarmen van verlies. We kijken ook of er wel voldoende ruimte is voor de man om op zijn manier te rouwen. We trekken de lijnen door naar andere vormen van verlies, de fasen die er zijn in verlies en de kunst om elkaar niet uit het oog te verliezen tijdens het verlies.

Hannah spreekt op donderdag 19 oktober van 13.00u tot 13.30u waarna je persoonlijk in gesprek kunt met haar en je vragen mag stellen aan haar.

Bij mij aan tafel zit Ds. M. Klaassen. Hij preekt regelmatig in verschillende gemeentes en werkt daarnaast ook voor Stichting Bijbels Beraad. Deze stichting is een breed interkerkelijke stichting die de Bijbelse visie op man, vrouw, huwelijk en seksualiteit een warm hart toedragen.

We gaan samen in gesprek over de verwachtingen van het huwelijk en de toekomst van het huwelijk. Is er verwachting van het huwelijk? Is er toekomst voor het huwelijk. Wat zijn er veel gebroken huwelijken en wat vertellen ogen van mannen, vrouwen en kinderen ons veel huwelijksleed. De verhalen kunnen je zomaar aanvliegen. We staan in de brandingen van deze tijd en we ademen de boze geesten in de lucht in. Waar moet het naar toe? Kunnen onze kinderen straks nog een huwelijk onderhouden? Heeft dit te maken met doorzettingsvermogen, met aanpakken en doorstaan of zijn er andere oorzaken? Zijn er aanleidingen tot breuken die we onvoldoende in het oog hebben? Zijn we onvoldoende gewapend? Of is dit de tijd voor de Heere Jezus terugkomt en kunnen we er niet tegenop? Is het gewoon zoals het is?

Heel veel vragen die uitnodigen om samen na te denken over een antwoord.

Ds. M. Klaassen spreekt op donderdag 19 oktober van 15.00u. tot 15.30u. waarna er ruimte overblijft tot het stellen van vragen of delen van ervaringen.

In liefde leven en met vertrouwen zijn wie je bent. Vraag jij je als vrouw ook wel eens af: Hoe doe ik het toch allemaal? Wie ben ik eigenlijk? En hoe doe ik het in mijn huwelijk? Wat is Bijbels? We gaan samen kijken naar wie jij bent als vrouw, hoe jij jezelf kent. Over hoe je in jouw specifieke omstandigheden Bijbels gezond en veerkrachtig kunt leven. Het gaat over zelfzorg en keuzes maken, over wat past in de wisselende seizoenen van het leven. Zodat jij en jouw talenten zichtbaar worden in je relaties, je huwelijk, ook daarbuiten.

Marian  is op donderdag 19 oktober van 16.00u tot 16.45u. in beeld. Daarna is er mogelijkheid tot het stellen van persoonlijke vragen.

Naast de familiedagen kun je mij ook op verschillende locaties in Nederland vinden met de workshop MARRIAGE.

En verzorg ik een verwen-tweedaagse op maat voor jullie of om cadeau te geven voor een huwelijk(sjubileum).

Wil je in gesprek blijven binnen jullie gezin of huwelijk? De gesprekspotten zijn een middel wat gesprek bevordert en verdiept. Ze zijn te koop op de familiedagen en in de webshop. Voor mooie gesprekken thuis. Neem de tijd en leer elkaars verlangens en verwachtingen beter kennen.

Kom gerust voor een gesprekje, een foto van jullie samen of het ontdekken van jullie liefdestaal naar het huwelijks- en gezinsplein.